Domaine-de-soustres_Actu-Mise-en-bouteille-2

The bottling is done!

HORAIRES DU CAVEAU

9 octobre au 15 octobre

Le caveau sera fermé toute la semaine !

HORAIRES DU CAVEAU
16 octobre au 5 novembre 2023

En raison des Salons des Vins auxquels nous participons dans différentes régions de France, les jours et horaires d'ouverture seront restreints jusqu'à début décembre. Nous vous remercions pour votre fidélité et votre compréhension.

  • mardi 17/10 et mercredi 18/10 = 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30
  • mercredi 25/10 =  10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30
  • jeudi 2/11 et vendredi 3/11 = = 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30

HORAIRES DU CAVEAU
6 novembre au 3 décembre 2023

En raison des Salons des Vins auxquels nous participons dans différentes régions de France, les jours et horaires d'ouverture seront restreints jusqu'à début décembre. Nous vous remercions pour votre fidélité et votre compréhension.

  • du 6 au 10 novembre / lundi au vendredi de 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30
  • mercredi 15 /11 =  14h00 - 18h30 / jeudi 16/11 = 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30
  • du 20  au 24 novembre / lundi au vendredi de 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30
  • mercredi 29/11 =  10h00 - 12h30 /14h00 - 18h30 / jeudi 30/11 = 10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30

HORAIRES DU CAVEAU - BOUTIQUE

5 au 22 décembre - mardi au samedi -  10h00 - 12h30 / 14h00 - 18h30

HORAIRES DU CAVEAU - BOUTIQUE

 23 décembre au 2 janvier - Nous sommes fermés pour congés - Retrouvez nous le 3 janvier 2024

Bonnes Fêtes de Noël et du Nouvel An !

HORAIRES DU CAVEAU
Janvier 2024

  • 1 au 7 janvier - Mercredi & Vendredi de 14h00 - 18h00
  • 8 au 14 janvier - Mercredi de 14h00 - 17h00
  • 15 au 21 janvier - Mercredi & Vendredi de 14h00 - 18h00
  • 22 au 28 janvier - Mercredi & Vendredi de 14h00 - 18h00

HORAIRES DU CAVEAU
Février 2024

  • 29 janvier au 4 février - Mercredi de 14h00 - 18h00
  • 5 au 11 février - Mercredi & Vendredi de 14h00 - 18h00
  • 12 au 18 février- Mercredi de 14h00 - 18h00
  • 28 février au 3 mars - Mercredi & Vendredi de 14h00 - 18h00

HORAIRES DU CAVEAU
MARS 2024

  • 4 au 10 mars - du Lundi au Vendredi de 10h-12h / 14h00 - 18h00
  • 11 au 17 mars - du Lundi au Vendredi de 10h-12h / 14h00 - 18h00
  • 18 au 24 mars - du Lundi, Mardi & Vendredi de 10h-12h / 14h00 - 18h00
  • 25 mars au 31 mars - du Lundi au Vendredi de 10h-12h / 14h00 - 18h00

Episode 2 : D-Day   

The D-day has arrived!  

Once the wine is filtered, the bottling can begin!   

The empty bottles are placed at the beginning of the line where the wine will arrive at the filler and fill the bottles. The bottle is then corked with corks adapted to each of our wines. For this 2021 bottling, we have opted for technical corks that are guaranteed without TCA, the molecule that gives the bad “cork taste”.  

The packaging of the bottle will be added: the capsule, the label and the back label. Then it is put in the packaging, boxes of 6 bottles, personalized for each wine. The boxes are then placed on a pallet and put in stock before being put on sale.  

Continuous monitoring  

All operations are controlled by a bottling manager, Philippe (Sté les Artisans de la Mise en Bouteille). He will make sure that the line is working properly and that everyone in the team is involved. He supervises the settings and checks the supply of dry materials. To ensure the proper functioning of the line, a minimum of 5 peoples is required. For example, for the cardboard boxing, no less than 2 people are needed to keep up the pace !   

A little rest before departure  

The wines are bottled and rested, stored in a cool place in the cellar for a few days before their departure to the sales outlets and the cellar. Indeed, all this agitation destabilizes them a little ! It will be necessary to wait one month for the whites and the rosés and two months for the reds so that they find their peace and begin to give the best of their character.  

You can find the new vintages on the store of our website, or directly at the cellar! 

Previous article First award of the year !
Next article The bottling is done!